Me2COST

Me2COST is een jong bedrijf met een jaren lange ervaring op het gebied van diverse Management functies.

Of het nu gaat om Project Management, Interim Management, Crisis Management of gewoon ondersteuning voor uw bestaande Management, bij Me2Cost bent u hiervoor aan het juiste adres. Om tot kwalitatief hoge prestaties te komen, volgen wij vakontwikkelingen, -zowel nationaal als internationaal, op de voet die wij vervolgens toetsen op hun praktische toepasbaarheid.
Door nauwe contacten tussen kennisinstellingen, branche- en belangenorganisaties, klanten en business partners streven wij naar een continue wisselwerking tussen theorie en praktijk. ME2COST hanteert een drietal motieven als kernwaarden.

  • Op feiten gebaseerd,
  • Kritisch zijn,
  • Vernieuwing.

Op feiten gebaseerd:

Een belangrijk kenmerk van nieuwsgierige mensen is dat zij op onderzoek uitgaan. Wij zijn nieuwsgierig, dus gaan wij op onderzoek uit. Naar de feiten achter het probleem, of naar de staat van het financieel-economisch management bij middenbedrijven.

Kritisch zijn:

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten adviezen en oplossingen krijgen die werken en resultaat opleveren. Hierbij maken wij op gepaste wijze gebruik van de concepten uit de managementliteratuur. Wij zijn kritisch als het gaat om de praktische toepasbaarheid ervan.

Vernieuwing:

De combinatie van praktijk, theorie en kennis in de organisatie zelf leidt geregeld tot verrassende nieuwe inzichten die de organisatie verder kunnen helpen. Onze aanpak is hierop gericht.

Me2COST werkt graag voor ambitieuze en gedreven organisaties die willen bewegen met de blik op de toekomst. In dat kader hebben wij bijvoorbeeld al ervaring met de zogenaamde verborgen kampioenen. Dit zijn middenbedrijven in de regio, waarbij de ondernemer en de onderneming vaak niet van elkaar te scheiden zijn. Ondernemerschap en hoe dat wordt vormgegeven,
is van uitermate groot belang voor succes. Verborgen kampioenen zijn internationaal georiënteerd.
De wereld is hun markt. Ze weten heel goed wat ze willen en kunnen en waarom. De hele organisatie doorleeft dat in de uitvoering van de strategie. Ze gaan voor resultaat. En hun cultuur is daar ook naar. Ze innoveren voortdurend en doen dat niet alleen intern, maar richten zich ook op de processen die de relatie met hun klanten en leveranciers vorm geven.